Totaal aantal pageviews

vrijdag 15 juni 2012

'Is elektromagnetische straling van Wi-Fi en mobiele apparatuur gevaarlijk?'


'Is elektromagnetische straling van Wi-Fi en mobiele apparatuur gevaarlijk?'

Iedereen maakt gebruik van Wi-Fi en ziet het als de normaalste zaak van de wereld. Sinds dat er Wi-Fi is verschenen op telefoons kan bijna niemand meer zonder internet op de telefoon. Altijd bereik baar zijn en altijd je mail kunnen bekijken is erg handig, maar is dit eigenlijk wel verstandig? Verschillende bronnen staan vol met negatieve punten over Wi-Fi, maar is deze elektromagnetische straling wel daadwerkelijk zo gevaarlijk?

Wat is nou elektromagnetische straling?
Er bestaan verschillende soorten stralingen. Je hebt ten eerste laag frequent elektromagnetisme dat is het elektriciteitsnet voor het opwekken van warmte, licht of beweging. Hoog frequent elektromagnetisme komt voor bij radio zenders, TV, Mobiele telefoons, radar en bij de magnetron. Dit wordt ook wel hoogfrequente elektromagnetische straling genoemd.

Is Wi-Fi straling gevaarlijk?
Verschillende wetenschappers beweren dat de Wi-Fi straling gevaarlijk is. Barrie Trower een wetenschapper van de militaire inlichtingendienst beweert ook dat deze elektromagnetische straling erg gevaarlijk is. In de koude oorlog werd deze microgolfstraling gebruikt om ambassadepersoneel kanker, borstkanker en leukemie te geven. De enige straling die mensen belasten zijn de microgolven van de telecom industrie, gsm/mobieltjes, draadloze telefoons en draadloos netwerk/Wi-Fi. Deze microgolven interfereren met water, en ja, mensen zijn opgebouwd uit water. De Franse regering heeft naar Dr. Trower geluisterd en hebben zelfs Wi-Fi verboden in elke school.
Wi-Fi is vooral schadelijk voor jonge meisjes, ongeboren kinderen en kleine kinderen. Hoe kleiner de kinderen zijn hoe gevaarlijker dit is. De microgolfstraling kan ook de eierstokken beschadigen. Als het meisje met deze beschadigingen later ook kinderen krijgt heeft het kind ook deze schade, en dit kan niet meer hersteld worden. Ook is bewezen dat je psychische problemen kan krijgen of een verzwakt immuunsysteem, daarmee bedoelen ze bijvoorbeeld dat je vaker en langer verkouden bent, vaker en langer moet hoesten. Je algemene gezondheid kan dus afnemen. Ook heeft Wi-Fi een straling: Melatonine. Hierdoor denken je hersenen dat het altijd dag is, waardoor je slecht kan slapen. En slecht slapen kan weer leiden tot ADHD achtig gedrag.  Dr. Trower zegt zelfs dat de verstoring in scholen, de agressie en zelfs zelfmoord vaak word veroorzaakt door straling.

Zelfs bomen worden er ziek van
Wetenschappelijk onderzoek door het Laboratorium voor Plantencelbioligie van de Universiteit van Wageningen in opdracht van de gemeente Alphen aan den Rijn, toont dat bomen en gewassen ziek worden van draadloos internet, Wi-Fi en mobiele telefonie. Het onderzoek werd gestart nadat ambtenaren van de gemeente Alphen aan den Rijn vijf jaar geleden ontdekten dat 10 procent van de bomen vreemde vlekken, zwellingen en rare scheuren hadden. Soms scheurden ze open en gingen zelfs bloeden. Deze vreemde ziekteverschijnselen zijn inmiddels bij alle soorten bomen in de westerse wereld al geconstateerd. Terwijl de bomen in dichter beboste gebieden niet of nauwelijks zijn aangetast. Het percentage van zieke bomen is in de afgelopen 5 jaar met 60% gestegen. En in die periode is er ook een grote stijging van het gebruik van mobiele telefoons en draadloos internet geweest.

Bent u nog wel veilig in huis?
Volgens een groot aantal Duitse, Zwitserse en Nederlandse artsen en onderzoekers zak elektromagnetische straling een van de grootste ziekteveroorzakers in de 21 eeuw kunnen worden als de overheid vandaag niet ingrijpt. Het begint allemaal heel onschuldig, maar de hoofdpijnen, onrustig slapen, vermoeidheid, oorsuizen, stress, duizelingen en een waas om je heen komen snel opdagen. Bijna 40% van Nederland heeft tegenwoordig last van stress en of een depressie. In nog geen 20 jaar tijd zijn het aantal psychische en chronische klachten verdubbeld. Dat is extreem veel. Nederland is omgevormd tot een grote magnetron en er komen nog tienduizenden masten en mastjes extra bij in de komende jaren. Die magnetron die duizenden mensen per jaar ziek kan maken. In ziekenhuizen is daarom het gebruik van draadloze apparatuur zoals GSM, Wi-Fi etc. dan ook al jaren verboden. Buiten de ziekenhuizen is er niemand meer veilig tegen deze draadloze apparatuur. Het is zelfs zo erg dat sommige apparaten honderden meters verder nog voor ziekte verschijnselen kunnen zorgen.

Hoe kan je de Electrosmog voorkomen?
Nog niet lang waren de Nederlandse burgers niet in staat om deze onzichtbare stralingen te meten. Maar per 1 juni 2005 is er echter wel een apparaat op de markt gekomen waar u tegelijkertijd de GSM, Wi-Fi, draadloos internet, Bluetooth, wekkerradio’s, waterbedden, Hoogspanningsmasten etc. mee kunt meten. Het Electrosmog alarm. Met dit apparaat kun je rustig door je huis lopen om te zien waar de beste slaap plek is, waar je het rustigste kunt studeren en wat een goede leef plek is. Om niet in aanraking te komen met deze straling is het dus verstandig om je bed, bank of stoel niet in de ‘gevaren zone’ te plaatsen.

De elektromagnetische straling is dus daadwerkelijk wel echt gevaarlijk, gevaarlijker dan dat de gemiddelde Nederlander dat denkt. Het zou belangrijk moeten zijn om iedereen op de hoogte te stellen van deze gevaren. Als je weet om welke apparaten het gaat en hoe je er mee om kan gaan kan je het dus lichtelijk voorkomen!

Bronnen


Geen opmerkingen:

Een reactie posten